Blog
Blog
Blog
Blog
Ze zeggen wel eens dat je werk invloed heeft op wie je bent, maar er zijn ook andere factoren. Le Souk heeft sinds mijn geboorte al veel invloed op mij gehad. Mijn hele leven draait eigenlijk om eten. Ik ben er elke dag mee bezig en ik geniet er oprecht van als er iets moois op tafel staat. Ik ben met en in Le Souk opgegroeid. Ik was hierdoor niet alleen een makkelijke eter, ik was al heel jong bekend met allerlei gerechten, specerijen, groenten en lekkernijen.
Op een gegeven moment ben ik erachter gekomen dat dit eigenlijk allemaal niet ‘gewoon’ is. Het is niet vanzelfsprekend:
dat men bekend is met veel ingrediënten en weet welke specerijen er in een ras el hanout of kerrie zitten,
hoe je een granaatappel eet, wat karwijzaad is, hoe je linzen kookt, wat verveine thee is,
dat je couscous moet stomen en niet weken, wat saffraandraadjes zijn, wat oranjebloesemwater is,
dat er verschillende soorten dadels en olijven zijn, wat tahin is of wat het verschil is tussen clementine en een mandarijn!
Het is allemaal niet vanzelfsprekend om dit allemaal te weten, maar ik ben opgegroeid met Le Souk, ik ben opgegroeid met een kruidenier als vader.
Ik krijg in de winkel vaak vragen over bepaalde producten en recepten, die beantwoord ik met veel liefde. Ik kwam toen op het idee om recepten te gaan schrijven en delen.
Hier, op deze website, deel ik verschillende recepten. Recepten waar ik mee ben opgegroeid, recepten die uniek zijn, makkelijke recepten of juist gerechten waar je even iets meer moeite voor moet doen, recepten met heerlijke en bijzondere ingrediënten die leuk zijn om te maken, kortom: gewoon mooie en lekkere recepten die de moeite waard zijn om uit te proberen!
Maissa Kemmoun